Lednové aktivity v Asistenčním centru v Janově
9. února 2022 Aktuální dění

Lednové aktivity v Asistenčním centru v Janově

Plánem pracovnic Asistenčního centra v Janově bylo během ledna nejen zapojit se s uživateli do Tříkrálové sbírky, ale také pracovat na zahradě Komunitního centra Janov, anebo např. dále prohlubovat kulinářské dovednosti uživatelů projektu. Principem práce zaměstnankyň je realizovat společné aktivity na základě komunitní práce ve vyloučené lokalitě. 

Kromě účasti na Tříkrálové sbírce se v Asistenčním centru v Janově udála spousta dalších aktivit, a to jak v prostorách Komunitního centra Janov, tak i venku v přírodě.
Jádrová skupina a další dospělí uživatelé projektu se např. podíleli na opravě ohniště v zahradě KcJ, zatímco si jejich děti opodál hrály s další pracovnicí projektu. Prostory Centra byly několikrát za měsíc leden provoněny příjemnými vůněmi, které se linuly z kuchyně ve spodním patře. Uživatelé spolu s pracovnicemi vařili hovězí guláš na žampiónech, zapečené těstoviny, rizoto s vepřovým masem a také krémové polévky.
V průběhu ledna proběhla také venkovní akce pro děti a rodiče - krmení zvěře v lese a vědomostní stezka Po stopách ledového muže, kde děti plnily jak vědomostní, tak pohybové úkoly.