Nová ředitelka Charity Most
1. června 2023 Aktuální dění

Nová ředitelka Charity Most

Na přelomu května a června letošního roku dochází v Charitě Most k významné personální změně ve vedení organizace. Po dlouholetém působení coby ředitelky a zároveň statutárního zástupce organizace Mgr. Evy Čenkovičové ji v této funkci vystřídá Mgr. Světlana Nikolova, která v Charitě Most pracuje od roku 2006.

Mgr. Světlana Nikolova během svého dlouholetého působení v organizaci řídila středisko Teplicko, kde Charita Most poskytuje sociální služby jako azylové domy, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, předškolní klub, dětskou skupinu, dluhové poradenství, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, noclehárnu, terénní programy nebo dům na půl cesty. Je také místopředsedkyní Správní rady a členkou Výkonného výboru MAS Naděje. Na svěřeném středisku realizovala několik investičních i „měkkých“ projektů, které umožnily zkvalitnit a rozvinout poskytované sociální služby.

Plány do budoucna spojuje nová ředitelka s vizí zkvalitnění poskytovaných služeb a realizaci několika investičních projektů. Jedním z nich je rekonstrukce objektu „Kasárna“ v Mostě, kde vznikne dům se zvláštním režimem. Jedná se o významnou sociální službu pro osoby s psychickým onemocněním. To dává podnět k rozvoji služeb péče a terénní ošetřovatelské služby, kterou Charita Most již provozuje.

Nová ředitelka si též uvědomuje, že největším „pokladem“ Charity Most jsou její lidské zdroje. Ráda by proto posílila vědomí pracovníků, že pracovat v charitě je velká čest a poslání, neodmyslitelně spojené se službou lidem.

Gratulujeme a přejeme nové paní ředitelce v nové funkci mnoho úspěchů, Boží vedení, moudrost a odvahu.

Text: Lucie Jehličková