Přeshraniční partnerství Charity Most funguje i o adventu
21. prosince 2022 Aktuální dění

Přeshraniční partnerství Charity Most funguje i o adventu

Partnerská Základní škola Vévody Heinricha  Marienberg vyhlašuje již tradičně sbírku šatstva, dětského oblečení, hraček a školních potřeb pro dětská zařízení a sociální službu Šatník“ Charity Most, s předáním o adventu. 

Takto bylo i letos  začátkem prosince v Marienbergu převzato, co darovali rodiče, přátelé, ale i učitelky a zaměstnanci školy, pod vedením její ředitelky paní Frances Drechsler. Převzetí sbírky je vždy spojeno s malou oslavou a ohlédnutím za partnerským rokem, který byl letos čtrnáctý. Německé děti u stromečku zazpívaly a zahrály vánoční písně a převzaly drobné dárky, které pro ně vyrobili čeští kamarádi. Paní učitelky převzaly pro školu českou tradici, tj. vánoční kolekce. Žáci 4. tříd pak pomohli s nakládáním.

Naše partnerství je velmi pěkné, dětem i pedagogům obou národností prospěšné, těšící se podpoře radnice partnerského města a pan primátor André Heinrich se vyjádřil, že je na ně hrdý. Zastoupení školy se mj. zúčastnilo na letošní slavnosti „100 let Charity ČR a 22 let Charity Most“ v září v Mostě a 15. partnerský rok má být zahájen 16. března 2023 společnou účastí na slavnosti 550 let od narození zakladatele Maienbergu Vévody Heinricha, jehož jméno nese i partnerská škola.

Přejeme si požehnané Vánoce a úspěšný nový rok 2023 a i nadále pokračování našich kontaktů a pěkného přátelství.

Brigita Janovská

3

2a