Historie

2011

Charita představuje výsledky analýzy dopadů vládních opatření a vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně

Výpadek či snížení příjmů, ztráta zaměstnání, uplynutí lhůt kvůli omezení činnosti úřadů a riziko ztráty dávek, ale i nedostatek potravin. To je výsledek analýzy dopadů prvních 14 dní mimořádných opatření vlády, kterou prostřednictvím svých odborných poraden provedla Charita Česká republika. A na pomoc nejvíce zasaženým lidem vyhlašuje sbírku.

Pomoc mosteckým seniorům

Oblastní charita Most nabízí mosteckým seniorům v době vyhlášeného stavu nouze pomoc s donáškou nákupu, popřípadě distribuci vlastnoručně šitých roušek. Tyto služby nabízíme zdarma. Senior si zaplatí pouze cenu nákupu. V případě potřeby se obracejte na:

Mgr.Helena Fadrhonsová    tel: 775 713 249  fadrhonsova@charitamost.cz

Markéta Obrtlíková DiS.    tel: 778 538 602  obrtlikova@charitamost.cz

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši

Řada lidí teď tráví většinu času doma, případně se přesouvá pouze mezi prací a domovem. Někteří se tak ocitli v sociální izolaci, což se může odrazit na psychice a následně i na jejich fyzickém zdraví. Jiní zase nově tráví většinu dne v nevelkém prostoru s vícečetnou rodinou, a tak mohou čelit nezvyklým situacím a problémům od ponorkové nemoci až po domácí násilí. Charita proto zveřejňuje přehledný seznam krizových linek a dalších míst, kde je možné hledat psychickou nebo i duchovní podporu.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

Odložení akce

Tímto rušíme Slavnostní setkání u příležitosti 20 let trvání Oblastní charity Most, které bylo připraveno na úterý 17. března 2020 od 10 hodin.

Návštěva Městské knihovny v Mostě

Na jarní prázdniny jsme pro děti z NZDM Sovička naplánovali návštěvu Městské knihovny v Mostě, a tak jsme hned v pondělí 3. února vyrazili.

Návštěva Oblastního muzea v Mostě

Děti z NZDM Sovička odcestovaly 5. února do Afriky, tedy do Oblastního muzea v Mostě na výstavu Bílý kanibal.

Vzděláváme se v Nízkoprahovém zařízení  pro děti a mládež Zastávka

z2z1

NZDM Zastávka poskytuje prostor, kde mohou děti trávit svůj volný čas. Některé děti nás navštíví párkrát, ale jsou tu děti, které tráví s pracovníky spoustu času.  Každé dítě trápí něco jiného. Někdo má špatné známky a zažívá neúspěchy, někdo nemá kamarády a někdo nenachází porozumění doma. Naše služba je tu pro každé dítě, které má problémy a chtělo by pomoci je řešit nebo se s nimi alespoň svěřit.

Předškolní klub Zastávka

Obrázek1

Oblastní charita Most již od roku 2015 provozuje předškolní klub v prostorách Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Zastávka. Díky finanční podpoře Úřadu vlády ČR jsme mohli v roce 2019 podpořit celkem 30 dětí, které by jinak žádné předškolní zařízení nenavštěvovaly.

Předškolní klub Oblastní charity Most podpořil v minulém roce 27 dětí

Oblastní charita Most provozuje předškolní klub Zastávka od začátku roku 2015.  V minulém roce se v něm mohl, díky opětovné finanční podpoře Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, realizovat projekt „Učíme se učit prostřednictvím metody Grunnlaget. Částka 461 950 Kč byla využita na nezbytné provozní a mzdové náklady předškolního klubu.