Noclehárna Duchcov

Kde nás najdete?
Nádražní 555/9, 419 01 Duchcov
Spojte se s námi:
Vedoucí sociální pracovník: Michaela Bastlová, DiS.
Tel.: 417 533 124, 773 593 554

Posláním Noclehárny Duchcov je lidem, kteří jsou bez přístřeší, poskytnout nocleh, podmínky pro osobní hygienu a základní sociální poradenství.
Během poskytování našich služeb dbáme na to, abychom uživatelům poskytovali možnost volby prostřednictvím nabízení možností řešení daných situací. Tato podpora vychází z individuálně určených potřeb a možností, tak aby vedla uživatele k znovuzačlenění do společnosti.

Formy poskytovaných služeb
  • AMBULANTNÍ služby
        » počet lůžek: 5
Cílem služby je:
  • Uživatel, který přenocoval v čistém a teplém prostředí
  • Uživatel, který uspokojil základní potřeby (teplo, tělesná očista, spánek)
  • Uživatel, který řeší svou nepříznivou sociální situaci
Dlouhodobé cíle služby:
  • Udržet kvalitu poskytované služby
  • Prohlubovat systematické vzdělávání všech zaměstnanců služby s důrazem na růst odbornosti a profesionalizace.

noclehárna

Pro koho je služba určena:
Do cílové skupiny patří muži a ženy bez přístřeší ve věku od 18 do 80 let. Tomu se rozumí, že došlo například ke ztrátě bydlení, osoba byla propuštěna z VTOS nebo ze zdravotnického zařízení a tato osoba není schopna svoji sociální situaci řešit vlastními silami nebo s pomocí svých blízkých.
Kapacita služby je 5 lůžek, v případě teplot pod nulou lze uživatelům nabídnout krizové židle.
Služba nemůže být poskytnuta zájemcům o službu pokud nespadají do cílové skupiny nebo je naplněná kapacita (a nejsou teploty pod nulou).

Nabízené služby:
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
    • zajištění podmínek pro běžné úkony osobní hygieny,
    • zajištění podmínek pro celkovou hygienu těla,
  • poskytnutí přenocování
    • přenocování,
    • úklid, výměna ložního prádla.
Zásady, které v noclehárně dodržujeme:
U jako uživatelova práva - usilujeme o vytváření podmínek, v nichž uživatelé služeb mohou svá práva naplňovat;
Ž jako život uživatele - mlčenlivostí chráníme důvěrnost vztahu uživatele a zaměstnanců Noclehárny Duchcov;
I jako individuální přístup - pracujeme na základně individuálního a partnerského, nevnímáme situaci uživatele v částech;
V jako volba - respektujeme volbu uživatele. Každého uživatele respektujeme, včetně jeho odlišností, zvláštností a životního stylu;
A jako aktivita - snahou je společné hledání cesty, s důrazem na aktivizaci a samostatný přístup k řešení nepříznivé sociální situace samotným uživatelem za podpory pracovníků;
T jako tolerance - dodržujeme zásady ohleduplnosti, úcty, respektu a tolerance k druhému. Každá osoba je chápána jako jedinečná bytost, která má svá práva i povinnosti;
E jako etika - všichni pracovníci jsou vázáni Etickým kodexem sociálních pracovníků a Etickým kodexem pracovníka charity, který formuluje etické zásady v přístupu k uživatelům;
L jako lidská důstojnost - při poskytování služby respektujeme lidskou důstojnost a hodnotu každého člověka.

noclehárna - koupelna

Doba poskytování služby:
Po - Ne   19:00 h. - 8:00 h.

Kolik služba stojí?

Cena za 1 noc činí 50 Kč.

• Město Teplice
  • Město Bílina

Logo MPSV    Snímek obrazovky 2023-07-21 v 14.19.36  Město Teplice   Město Bílina

Projekt POTRAVINOVÁ A MATERIÁLNÍ POMOC NEJCHUDŠÍM OSOBÁM III (POMPO III)

Reg. č. CZ.03.04.01/00/22_010/0001326
Projekt je financován z prostředků Evropské unie prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost plus (OPZ+), evropský podíl financování činí 90 % a národní podíl činí 10 %.
Doba realizace projektu: 1. 5. 2023 - 30. 4. 2026
Projekt pomáhá lidem v tíživých sociálních situacích tím, že jim umožňuje překlenout těžké životní období poskytováním potravinové či materiální pomoci a současně je prostřednictvím vhodných doprovodných opatření vhodně směřuje a motivuje k dlouhodobějšímu řešení jejich problémů, tedy k řešení příčin jejich obtížné životní situace. Tímto projektem zajišťuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR distribuci základních potravin, hygienických potřeb, základních domácích potřeb a některých textilních výrobků nejchudším občanům ČR. Probíhá též distribuce stanů, spacáků a karimatek pro řešení nouzových situací osob bez domova a distribuce školních pomůcek pro děti z rodin ve vážné sociální nouzi.
Snímek obrazovky 2024-01-29 v 18.13.58

Projekt REVITALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Reg. č. CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_072/0011785
Je spolufinancován Evropskou unií.
Doba realizace projektu: 2.4.2019 – 30.10.2020
Cílem projektu je vytvoření podmínek pro kvalitní poskytování stávajících sociálních služeb a zkvalitnění materiálně-technické základny.

EU-MMR-Barevne-RGB