Dluhová poradna Chomutov

Vedoucí pracoviště: Ing. Mária Mešková
Tel.: 776 620 413

Vedoucí služby: Mgr. Kristián Drapák

Pomáháme lidem, kteří nezvládají řešit dlouhodobé finanční problémy vlastními silami. Na základě akreditace od Ministerstva spravedlnosti poskytujeme služby v oblasti oddlužení. Věnujeme se odbornému poradenství v otázkách zadluženosti, osobních bankrotů, exekucí i pomoci při celkové orientaci ve vlastních finančních závazcích. Pomáháme při komunikaci s úřady, věřiteli, insolvenčními správci a soudy. Poskytujeme právní poradenství v oblasti financí.

Konkretizace poskytované pomoci
  • informace a rady v oblasti dluhové problematiky,
  • asistence (zastupování, vyjednávání a doprovázení) při jednání s úřady,
  • aktivní pomoc (sepisování dokumentů, žádostí, odvolání, pomoc při vyplňování formulářů aj.).
Poradenství není poskytováno v oblastech trestního práva, daňových zákonů a majetkoprávních vztahů komerčního charakteru.
Cílem služby je:
  • orientace uživatele v problému, definování cíle, kterého chce pro řešení problému dosáhnout a pomoc při řešení problému
  • poskytnout uživateli potřebné informace a kontakty na jiné specializované instituce či odborníky
  • podpořit uživatele, aby byl schopen přijmout odpovědnost za svá rozhodnutí a jednání. Cílem dluhové poradny je, aby uživatelé znali svá práva a své povinnosti, aby uměli účinně vyjádřit své potřeby a aby znali dostupné služby.
  • pomoci uživateli, aby byl schopen problém dořešit vlastními silami a byl nezávislý na službách poradny
Doba poskytování služby:
PO,ST,ČT,PÁ od 8:00 do 16:00

Kolik služba stojí?
Služba je poskytována bezúplatně.

Dluhová poradna v Chomutově je financována prostřednictvím projektu PROTIDLUHOVÉ PORADENSTVÍ MOST, CHOMUTOV, LITVÍNOV, DUCHCOV (projekt č. CZ.03.02.01/00/22_033/0000771). Projekt je financován Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost+.
Více o projektu zde.
spolufin