Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež

Charita Most provozuje celkem 9 nízkoprahových zařízení pro děti a mládež (NZDM). Šest z nich sídlí v Ústeckém kraji, tři zařízení jsou umístěna v kraji Libereckém.

NZDM v Ústeckém kraji

Chomutov2

NZDM Khamoro v Chomutově

Posláním NZDM je poskytovat dětem a mladým lidem ve věku 6 – 26 let vzdělávání, přípravu na budoucí povolání, bezpečný prostor pro trávení volného času, informací, pomoci a podpory v jejich obtížných životních situacích, a tak kladně ovlivňovat jejich životní styl a hodnoty, to vše dle jejich individuálních potřeb.

Chomutov2

NZDM Zahrada v Chomutově

Posláním NZDM Zahrada je poskytovat dětem a mládeži ve věku 15 – 26 let vzdělávání, přípravu na budoucí povolání, poskytnutí bezpečného prostoru pro trávení svého volného času, poskytnutí informací, pomoci a podpory v jejich obtížných životních situacích, a tak kladně ovlivňovat jejich životní styl a hodnoty, dle jejich individuálních potřeb.

NZDM Zastávka v Duchcově

Posláním NZDM Zastávka je dětem ve věku 6 – 15 let nabídnout bezpečný prostor pro trávení svého volného času, poskytovat informace, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích a tak ovlivňovat kladně jejich životní styl a hodnoty, dle jejich individuálních potřeb.

Most Sovička

NZDM Sovička v Mostě

Posláním NZDM Sovička je vynaložit veškeré úsilí a snahu k pozitivnímu ovlivňování postojů, chování a posilování osobních kompetencí, schopností a dovedností docházejících dětí a mládeže. Zařízení nabízí bezpečný, přátelský a chráněný prostor ke smysluplnému trávení volného času.

dsc-4198

NZDM Domino v Litvínově

Posláním služby je nabízet dětem a mládeži bezpečný prostor pro trávení volného času, poskytovat informace, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích, a tak kladně ovlivňovat jejich životní styl, hodnoty, jejich nasměrování a to vše dle jejich individuálních potřeb.

Coolna Žatec

NZDM CoolNa v Žatci

Posláním NZDM CoolNa Žatec je nabízet mládeži ve věku 15 – 26 let prostor pro bezpečné trávení volného času, poskytování informací, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích a kladné ovlivňování jejich životního stylu a hodnot, vždy dle jejich individuálních potřeb.

NZDM v Libereckém kraji

Zákupy

NZDM Zákupák v Zákupech

Posláním NZDM Zákupák je dětem ve věku 6 – 15 let a mládeži ve věku 16 – 26 let nabízet bezpečný prostor pro trávení svého volného času, poskytovat informace, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích, a tak ovlivňovat kladně jejich životní styl a hodnoty, to vše dle jejich individuálních potřeb.

Snímek obrazovky 2023-07-27 v 9.27.03

NZDM Tanvaldská Kotva a Kotva Brod

Posláním NZDM Tanvald je dětem ve věku 6 – 15 let a mládeži ve věku 16 – 26 let nabízet bezpečný prostor pro trávení svého volného času, poskytovat informace, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích, a tak ovlivňovat kladně jejich životní styl a hodnoty, to vše dle jejich individuálních potřeb.

Náhlov

NZDM Drak v Náhlově

Posláním NZDM Drak je dětem ve věku 6 – 15 let a mládeži ve věku 16 – 26 let nabízet bezpečný prostor pro trávení svého volného času, poskytovat informace, pomoc a podporu v jejich obtížných životních situacích, a tak ovlivňovat kladně jejich životní styl a hodnoty, to vše dle jejich individuálních potřeb.