Terénní programy Duchcov

ul. Míru 14/1, Duchcov 41901

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Radka Pochobradská

vedoucí sociální pracovník
Tel.: 773 593 554 E-mail: _hpr50h7ZlxkQOQ938Es-Z0e-lGhTj

Lidé bez domova

Jiná pomoc

Kontaktní údaje

Terénní programy Duchcov

Terénní programy

Charita Most

terénní

Vedoucí služby
Mgr. Radka Pochobradská

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním Terénních programů Duchcov je předcházení sociálnímu vyloučení a snižování míry sociálního vyloučení jednotlivců, kteří nedokáží sami bez další pomoci překonat nepříznivou sociální situaci. Tato pomoc vychází z individuálně určených potřeb a možností.
Terénní pracovníci podporují tyto osoby k samostatnosti, motivují je k takovým činnostem, které nevedou k dlouhodobému setrvávání nebo prohlubování nepříznivé sociální situace, a posilují jejich sociální začleňování. Uživatelé se na řešení problému spolupodílí společně s pracovníkem.

osoby v krizi, osoby ohrožené sociálním vyloučením nebo žijící v sociálně vyloučených komunitách, etnické menšiny, oběti domácího násilí, oběti trestné činnosti, oběti obchodu s lidmi, osoby komerčně zneužívané, osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jím jsou ohroženy, osoby dlouhodobě nezaměstnané

Způsob poskytování: terénní
Fakultativní služby: NE

Poslání

Cíle

• Zajistit a udržet minimální hmotné zabezpečení uživatelů.
  • Dosáhnout větší samostatnosti uživatelů ve vyřizování vlastních záležitostí.
  • Zlepšit sociální dovednost.

Jednotlivci 15 - 80 let
Osoby v krizi, osoby ohrožené sociálním vyloučením nebo žijící v sociálně vyloučených komunitách, etnické menšiny, oběti domácího násilí, oběti trestné činnosti, oběti obchodu s lidmi, osoby komerčně zneužívané, osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jím jsou ohroženy, osoby dlouhodobě nezaměstnané.

Služba je poskytována BEZPLATNĚ.

Služba je poskytována terénní formou v přirozeném prostředí uživatelů na území města Duchcov a přilehlých vyloučených lokalit „Viktorina“ a „Gisela“. Zázemí mají pracovníci na adrese Míru 14/1, Duchcov.

Provozní doba

Po - Pá                 07:30 h. – 16:00 h.

EU EU

MPSV Logo MPSV