Články

"Mosťáček" přebírá Oblastní charita Most
8. dubna 2021 Aktuální dění

"Mosťáček" přebírá Oblastní charita Most

V časopise Dotek vyšel článek o změnách a podpoře "Mosťáčku"

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové podpořil službu Sociální rehabilitace
28. března 2021 Aktuální dění

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové podpořil službu Sociální rehabilitace

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové podpořil finančním příspěvkem ve výši 33. 000 Kč Komunitní centrum v Janově, službu Sociální rehabilitaci, která nabízí pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením.

Sociální poradna v Janově byla podpořena z Nadace ČEZ
23. března 2021 Aktuální dění

Sociální poradna v Janově byla podpořena z Nadace ČEZ

Sociální poradna Oblastní charity Most v Janově funguje více než 5 let. Poradna je zaměřena na dluhovou problematiku – nabízí mimo jiné i pomoc s řešením dluhů, je zde možné zdarma sepsat návrh na oddlužení.

„Finanční škrty v sociálních službách jsou nepřijatelné,“ vzkazuje Senát české vládě
22. března 2021 Charita Česká republika

Česká vláda se navzdory připomínkám řady nevládních neziskových organizací rozhodla nerespektovat doporučení Evropské komise o výši alokace Evropského sociálního fondu plus (ESF+) a navrhla přesunout část prostředků do infrastrukturního Fondu soudržnosti. Proti krácení evropských financí v oblasti zaměstnanosti a sociálních služeb, které česká vláda v brzké době plánuje a které budou mít negativní dopady na sociálně slabé, se vyslovil také Senát Parlamentu ČR.

Poslanci vykostili exekuční novelu, byznys s exekucemi bude pokračovat
19. března 2021 Charita Česká republika

Poslanci vykostili exekuční novelu, byznys s exekucemi bude pokračovat

Novelizace exekučního řádu, o které jednali poslanci na plénu Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení v úterý 16. března a také na Ústavně právním výboru (ÚPV) ve středu 17. března, usnula na mrtvém bodě. Vládní strany nemají zájem na zbytečně tvrdém a téměř pro nikoho (kromě velkých exekutorských firem) výhodném předpisu nic měnit.