Aktuální dění

Jak peníze ze sbírky Charita pro Ukrajinu pomáhají?
4. května 2022 Charita Česká republika

Jak peníze ze sbírky Charita pro Ukrajinu pomáhají?

Válka na Ukrajině trvá již několik týdnů, ale my lidem zasaženým tímto konfliktem neúnavně pomáháme i nadále. Dodáváme materiální pomoc partnerské Charitě Ukrajina, pomáháme uprchlíkům na hranicích a také jim zajišťujeme základní životní potřeby na našem území. To všechno můžeme dělat díky vaší podpoře. Zjistěte podrobnosti o využití financí ze sbírky Charita pro Ukrajinu.

Návštěva z okresu Freiberg v Mostě
2. května 2022 Aktuální dění

Návštěva z okresu Freiberg v Mostě

V posledním týdnu dubna navštívila Most zajímavá německá delegace okresu Střední Sasko s okresním městem Freiberg, vedená poslancem za CDU Ralfem Börnerem. Jednalo se o nám nakloněné komunální politiky a veřejně činné osoby dlouhodobě se aktivně podílející na přeshraniční spolupráci s Mosteckou Charitou a v Českém středohoří s Mikroregionem Perucko.

Milostivé léto kompletně vytrhlo ze spárů dluhových pastí patnáct tisíc lidí
20. dubna 2022 Charita Česká republika

Milostivé léto kompletně vytrhlo ze spárů dluhových pastí patnáct tisíc lidí

Novela exekučního zákona, tzv. milostivé léto, jejíž náplní bylo odpuštění úroků dlužníkům u veřejnoprávních činitelů po zaplacení jistiny, skončila na konci letošního ledna. Exekutorská komora předložila výsledná data, podle kterých se podařilo smazat veškeré dluhy 15 tisícům lidí. Celkový souhrn uhrazených jistin činí 390 milionů korun.

V pondělí 11.4.  navštívil naši charitu nový ministr práce a sociálních věcí pan Marián Jurečka.
12. dubna 2022 Aktuální dění

V pondělí 11.4. navštívil naši charitu nový ministr práce a sociálních věcí pan Marián Jurečka.

Společně s ním přijeli také náměstek hejtmana Ústeckého kraje pan Jiří Kulhánek, náměstek hejtmana Moravskoslezkého kraje pan Jiří Navrátil, krajský radní Honza Růžička a předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Ústeckého kraje paní Zdeňka Vachková.

Charita Česká republika rozšiřuje škálu pomoci Ukrajincům na našem území
1. března 2022 Charita Česká republika

Charita Česká republika rozšiřuje škálu pomoci Ukrajincům na našem území

V bezprostřední reakci na nepřátelský vpád ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny vyhlásila Charita Česká republika jako jedna z prvních neziskových organizací ještě v tentýž den, tedy 22. února 2022, veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům zasažených oblastí.