Bezplatné sepsání návrhu na oddlužení v Komunitním centru Janov
18. prosince 2023 Aktuální dění

Bezplatné sepsání návrhu na oddlužení v Komunitním centru Janov

Jednou z mnoha poskytovaných sociálních služeb v janovském Komunitním centru je i Odborné sociální a dluhové poradenství. V Poradně se jako v ostatních službách zaměřujeme na podpoření kvalitní životní situace místních obyvatel a děláme vše pro to, aby se zastavilo zhoršování sociální situace v dané lokalitě.
Velkou výhodou je, že sepsání návrhu na oddlužení provádíme bezplatně a uživatelům jsme plně k dispozici s jejich případnými otázkami po celou dobu insolvenčního řízení. 

Odborná sociální a dluhová poradna se specializuje primárně na dluhové poradenství a současně s tím i bezplatné právní poradenství. Naším úkolem je pomáhat uživatelům v oblasti exekucí a problematiky s tím související a zároveň je informovat o možnosti oddlužení ve formě insolvenčního řízení.
 
V rámci individuálních soukromých jednání s uživatelem služby spolu v prostorách KcJ diskutujeme podmínky a průběh insolvenčního řízení. Uživatel se na nás v průběhu celého řízení může obracet při jakékoli nejasnosti. Vnímáme jako obrovskou výhodu, že samotné sepsání a podání insolvenčního návrhu poskytujeme uživatelům zcela zdarma, stejně tak jako i ostatní poradenství. Novinkou od začátku roku 2024 je navíc to, že doba pro insolvenční řízení bude zkrácena z pěti na tři roky, a tudíž je oddlužení možné dosáhnout o dva roky dříve.
V roce 2023 požádalo o pomoc a podporu více než 150 občanů Litvínova a přilehlých obcí. Děkujeme za důvěru, se kterou se na nás obracíte a budeme se těšit na další spolupráci v následujícím roce.
Přejeme všem příjemné prožití vánočních svátků a hodně zdraví v roce 2024.

Nikola Krabáčová
Komunitní centrum Janov
Odborné sociální a dluhové poradenství


editace textu: Mgr. Kateřina Maxwell

Mgr. Kateřina Maxwell

Specialistka PR
E-mail: X8ED1~l767c-T65j4mnf3~ilT-M