Dny dobrovolnictví v Duchcově, Mostě a Janově
30. dubna 2024 Aktuální dění

Dny dobrovolnictví v Duchcově, Mostě a Janově

Ve dnech 25. až 28. dubna probíhala v celé republice řada akcí pod souhrným názvem Dny dobrovolnictví. Zájemci o dobrovolnictví si mohli přijít nezávazně vyzkoušet, co dobrovolnictví v nezikové organizaci obnáší a zda by se jím chtěli zabývat i do budoucna.

Charita Most se do Dnů dobrovolnictví zapojila hned ve třech městech v Ústeckém kraji. Zájemci se tak mohli seznámit s činností našich NZDM v Duchcově, Janově a Mostě.

Duchcov

V duchcovském NZDM Zastávka jsme se zapojili s předstihem už ve středu. Přišel se k nám totiž podívat duchcovský zastupitel pan Karel Matějovský, který nám ochotně pomohl upéct kokosovočokoládovou bábovku. S dětmi se pobavil o tom, co v NZDM dělají, a také se seznámil s tím, jak to u nás funguje. Zastavila se u nás také paní redaktorka z Českého Rozhlasu Sever a natočila o nás reportáž, kterou si můžete poslechnout zde.

V pátek jsme uspořádali jarní olympiádu, kterou jsme vzhledem k počasí přesunuli do vnitřních prostor. Ale i tak jsme si to - jak je u nás zvykem - patřičně užili.

1f6ea3f0-38f6-4c2b-af7a-9a8e8583f1dd

Most

20240426_144451

V pátek 26. dubna u nás v Sovičce proběhlo Soví odpoledne. Dobrovolnice se seznámily s chodem a smyslem služby, poté "obsluhovaly" u jednotlivých stanovišť a složily si "zamotané puzzle" s logem Charity.

Připraveny byly vědomostní i pohybové soutěže pro děti. Všechny zúčastněné pak čekala malá odměna. Děkujeme studentkám Pedagogického lycea v Mostě za aktivní účast.

Janov

V janovském NZDM Domino jsme uspořádali v rámci Dnů dobrovolnictví odpoledne s keramikou. Vytvářeli jsme společně s dobrovolníky a dětmi drobné jarní dekorace. Měli jsme také vzácného hosta - do Litvínova se za námi přijela podívat Julie Smékalová, finalistka letošního ročníku soutěže krásy MISS CZECH REPUBLIC.

Po keramice přišla na řadu také hudba - díky spolupráci se ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě se u nás děti mohou učit hře na hudební nástroje. Výuka probíhala v rámci končícího projektu Centra pro děti v Chomutově, Jirkově, Duchcově a v Janově, který je podpořen z Norských fondů (prostřednictvím programu Lidská práva).

Snímek obrazovky 2024-04-30 v 15.55.49

 

Na závěr bychom velice rádi poděkovali všem dobrovolníkům, kteří k nám minulý týden zavítali, a doufáme, že se jim u nás líbilo natolik, že se budou i nadále účastnit našich aktivit.

Více o dobrovolnictví v Charitě Most si můžete přečíst tady.

Bc. Lucie Jehličková

PR manažer
Tel.: 771 293 620 E-mail: 5.uvZ1agc8m%C1.7~bGkM_eka5pJ