Listopad v NZDM Domino
6. prosince 2023 Aktuální dění

Listopad v NZDM Domino

Všeobecně se ví, že měsíc listopad je nejsmutnější měsíc v roce. Slunce vychází pozdě a velice brzo se stmívá. I ten poslední zbytek barevného listí již opadal. Naším cílem bylo tento smutný měsíc dětem v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Domino co nejvíce zpříjemnit a zabavit je nejrozmanitějšími činnostmi.

Spoustu legrace jsme si užili hned při hře na módní návrháře, kdy jsme si z pytlů na odpad vyráběli slušivé modely, které jsme následně od prezentovali na společné módní přehlídce. Na keramickém kroužku jsme vyráběli vánoční dárky pro naše přátele a podporovatele.

Při besedách a kvízech jsme se věnovali tématice 17. listopadu a boji za svobodu a demokracii, přičemž se děti dozvěděly spoustu nových informací z české historie. Každou volnou chvíli jsme nacvičovali písničky a básničky s vánoční a mikulášskou tématikou a trénovali tak naše děravé hlavičky.

Domluvili jsme si návštěvu městské knihovny v Litvínově, kde si pro nás připravili krásný a poutavý program. V prostorách knihovny jsme si také pohráli a prohlédli dětskou literaturu. Za to, že si můžeme cestu MHD do Litvínova s dětmi finančně dovolit, děkujeme Nadačnímu fondu Autodrom Most, který sponzoruje naše cestování a hudební vzdělávání.

Velice mile nás v listopadu překvapila sněhová nadílka, která sváděla k zimním radovánkám na zahradě – užili jsme si bobování a stavěli jsme sněhuláky.

Velkým dnem byl pro naše zařízení poslední listopad, kdy se k nám dostavil P. Mgr. Ing. Leo Gallas, Ph.D., O. Cr., aby vysvětil naši novou krásnou budovu hned vedle Komunitního centra, kam se během ledna NZDM Domino přestěhuje.

Snímek obrazovky 2023-12-06 v 9.41.53

Snímek obrazovky 2023-12-06 v 9.42.15  

Snímek obrazovky 2023-12-06 v 9.42.24

Snímek obrazovky 2023-12-06 v 9.42.41