Tříkrálová sbírka 2021 v Mostecké charitě
21. ledna 2021 Aktuální dění

Tříkrálová sbírka 2021 v Mostecké charitě

Letošní epidemická situace mění způsob koledování.

Skupinky koledníků neprocházejí města a vesnice. Na některých místech díky ochotě několika majitelů některých obchodů, díky dobrovolníkům a farnosti Římskokatolické církve přesto kasičky stojí na viditelném místě.

Nicméně větší část Tříkrálové sbírky 2021 byla přenesena do virtuální podoby. Prosíme – věnujte i letos své dary na pomoc lidem v nouzi, handicapovaným a dětem, které nemají standardní podmínky pro vzdělání a osobnostní rozvoj.

Jak koledovat on line
Ve virtuálním prostoru má Charita několik nástrojů, které slouží pro příspěvky dárců. Přispět je možné prostřednictvím webu Tříkrálové sbírky, kde se lidé potěší i online koledou. Po jejím odeznění se mohou rozhodnout pro platbu kartou nebo bankovním převodem. Pokud chtějí dárci přispět konkrétní Charitě, je třeba zadat město a poté vybrat z předem připravené nabídky (Most tam najdete), nebo zadat PSČ obce, které vygeneruje nejbližší charitu v místě bydliště.

www.trikralovasbirka.cz

Na co jsme v mostecké Charitě přispěli Tříkrálovou sbírkou v roce 2020:

• Nákup pomůcek na vyučování dětí ze sociálně slabých rodin a podpora jejich vzdělávání, nákup didaktických pomůcek
  • Kompenzační pomůcky pro seniory a handicapované

Na co chceme přispět Tříkrálovou sbírkou v roce 2021:

• Vzdělávání a osobnostního rozvoje dětí ze sociálně slabých rodin,
  • vybavení v Azylovém domě pro matky s dětmi,
  • zajištění pomoci jednotlivcům a rodinám ohroženým chudobou.

Oblastní charita Most děkuje všem dárcům, přispěvatelům a dobrovolníkům za ochotu a solidaritu pomoci chudým lidem a osobám zdravotně znevýhodněným.

Mgr. Eva Čenkovičová ředitelka